Voldsbeskyttelseskursus

Formål

Voldsbeskyttelseskurset er målrettet til personale i jobfunktioner, der typisk er mest udsat for truende adfærd og voldssituationer. Voldbeskyttelseskurset fokuserer på, hvad den enkelte skal gøre UNDER en hændelse. Voldsbeskyttelseskurset supplerer således traditionelle forebyggelses- og konflikthåndteringskurser, der hovedsageligt fokuserer på, hvad man skal gøre FØR en voldssituation for at undgå, at den indtræffer, såvel som den evaluerende arbejdsmiljøindsats der hovedsageligt iværksættes EFTER en episode.


​Desværre er der en tendens til, at flere og flere medarbejdere udsættes for truende adfærd og voldsepisoder. Derfor er der som arbejdsgiver behov for at sikre, at sådanne situationer håndteres bedst muligt, således at der er minimale konsekvenser af hændelsen. I den ideelle verden undgås voldssituationer gennem forebyggende tiltag FØR episoden indtræffer, men desværre opstår episoderne alligevel. Der skal derfor trænes i, hvordan der reageres, indtil politiet ankommer. Voldssituationen kan nemlig udvikle sig meget i politiets responstid.

​​

Dagens forløb

Voldsbeskyttelseskurset indledes med teori om grundlæggende principper i voldsbeskyttelse, samarbejde mellem kollegaer, alarmering samt konfliktsituationer og konfliktpersoner.

Herefter gennemføres praktiske øvelser i gruppen, hvorunder procedurer for håndtering af voldssituationen øves. Dette gennemføres om muligt på det normale arbejdssted, således at procedurerne kommer ”helt ind under huden”. I de praktiske øvelser arbejdes med den individuelle reaktion på truslen, alarmering, en samlet koordineret kollegaindsats samt koordinering med politi.

Undervejs i de praktiske øvelser diskuteres, hvordan de eksisterende fysiske rammer kan bruges i forbindelse med voldsbeskyttelsen, herunder hvilke små omkostningsfrie justeringer, der eventuelt kan laves for at øge sikkerheden.

Afslutningsvis samles der op i kursuslokalet - med læringspunkter i forhold til dagen, og det videre arbejde med voldsbeskyttelse noteres.

​Det praktiske

Kurset varer 3 timer og kan have op til 12 deltagere. Kurset kræver ingen forberedelse fra deltagerne.

På kursusdagen møder Firmaberedskabs instruktør én time før starttidspunktet med henblik på at klargøre kursuslokalet samt at besigtige de lokaler, hvor medarbejderne normalt arbejder. Ved kursusstart mødes kursisterne i kursuslokalet, hvorefter kurset gennemføres. Da de praktiske øvelser helst skal foregå i de normale arbejdsrum, kan der være behov for, at virksomheden varsler borgere/brugere om, at der vil foregår en øvelse.

Efter kurset fremsendes en skriftlig redegørelse omkring læringspunkterne fra dagen.

Vi medbringer alt udstyr og materialer til dagen. 


​Pris

Prisen for voldshåndteringskurset er på kr. 8995-. ex. moms.​

​Kort om Firmaberedskab

Firmaberedskab hjælper virksomheder med at etablere og træne det rette beredskab til enhver situation – og derved hjælper vi med at beskytte værdier, omdømme og medarbejdere

CVR: 35670157

linkedin  fb

Kontaktinformation

​Vi har kontorer på:

​Bredgade 30, 1260 København -  ​Find vej

Østergade 27, 8000 Aarhus C.​ - Find vej

Telefon: 61 31 12 90

E-mail: info@firmaberedskab.dk

​Bankoplysninger

Reg.nr. 5471 

Kontonr. 1167660

Se datapolitik

​Skriv til os

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt