Brandbekæmpelseskursus

Formål

Brandbekæmpelseskurset træner organisationen i elementær brandbekæmpelse og intern rollefordeling ved brand, således at en opstået brand hurtigt kan slukkes, inden den udvikler sig ukontrollabelt.

Kurset skaber tryghed for personalet i forhold til at anvende rådigt brandslukningsudstyr, og det sikrer, at der ikke er en mental barriere i forhold til at agere.

Brande udvikler sig hurtigt. Inden for få minutter kan en lille brand udvikle sig til en ukontrollabel brand, der ødelægger bygningen. Det er derfor meget vigtigt, at brandbekæmpelse går i gang straks efter, at branden er erkendt – inden brandvæsnet ankommer. Typisk vil brandvæsnets responstid være mere end 10 minutter, hvilket er tid nok for en brand til at komme ud af kontrol. De personer, der er tilstede, skal derfor kunne påbegynde brandbekæmpelse straks.

Dagens forløb

Vi indleder med at gennemgå brandteori og slukningsmetoder, hvorefter vi gennemgår bygningens brandslukningsudstyr og brandtekniske installationer. Herefter gennemfører vi en øvefase, hvor alle kursister træner slukning af ild med forskelligt slukningsudstyr for at skabe fortrolighed med både ild og slukningsudstyr. Afslutningsvis gennemføres små brandøvelser med fokus på rollefordeling, samarbejdet med brandvæsnet, og realistiske scenarier tilpasset jeres virksomhed.

Dagen afsluttes med en opsamling på, hvordan brandbekæmpelsen anvendes i dagligdagen, psykiske påvirkninger, samt hvordan den brandmæssige bevidsthed fremadrettet bør være.

skærmbillede 2019-10-21 kl. 12.08.48

Det praktiske

Kurset varer 3 timer og kan have op til 20 deltagere.

Den praktiske øvefase i brandslukning foregår udendørs, således at hverken mennesker, bygninger eller udstyr udsættes for fare. Der benyttes så små mængder slukningsmiddel fra brandslukkerne, at det ikke vil have nogen indvirkning på miljøet.

Firmaberedskab benytter kun politi- og branduddannede instruktører, og vi medbringer alt nødvendigt udstyr og slukningsmateriel.

Pris

Prisen for brandbekæmpelseskurset med 1-10 deltagere er kr. 5995- ex. moms. (1 instruktør)

Prisen for brandbekæmpelseskurset med 11-20 deltagere er kr. 9995- ex. moms. (2 instruktører)

​Kort om Firmaberedskab

Firmaberedskab hjælper virksomheder med at etablere og træne det rette beredskab til enhver situation – og derved hjælper vi med at beskytte værdier, omdømme og medarbejdere

CVR: 35670157

linkedin  fb

Kontaktinformation

​Vi har kontorer på:

​Bredgade 30, 1260 København -  ​Find vej

Østergade 27, 8000 Aarhus C.​ - Find vej

Telefon: 61 31 12 90

E-mail: info@firmaberedskab.dk

​Bankoplysninger

Reg.nr. 5471 

Kontonr. 1167660

Se datapolitik

​Skriv til os

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt